10 modetrends voor komende herfst en winter

We zijn momenteel nog volop aan het genieten van de zomer, maar kijken toch al reikhalzend uit naar de nieuwste modetrends voor de herfst en winter. Wat zien we op de catwalks en hoe loop je er hip en trendy bij als de dagen weer korter worden? Hier zijn 10 trends waarmee je alvast inspiratie kunt opdoen voor je herfst- en wintergarderobe.

Rokken tot net over de knie

Vorige winter waren het nog minirokken die de catwalks sierden, dit jaar mag het iets langer zijn en draag je rokken tot net onder de knie of zelfs tot halfweg de kuit.

Het mannenpak

Een mannelijk pak is deze herfst dé trend voor moderne vrouwen, helemaal compleet met bijhorende vest, hemd en stropdas. Dit hebben we wel eens eerder gezien, maar dit seizoen horen er ook wijde broeken bij en zijn de pakken vooral gemaakt van tweed of fluweel.

Ruches

Ruches waren al hip in de zomer en deze trend blijft populair tijdens de herfst en winter. Zowel blouses, truien en rokken mogen lekker veel geplooide boorden en zomen hebben. Echt iets voor de romantische zielen.

jurkjes met geplooide boorden
Een volledig zwart silhouet

Zwart blijft een tijdloze kleur en komt ieder seizoen wel in één of andere vorm terug. Maar dit najaar kun je all the way gaan! Van kop tot teen in het zwart gehuld zijn is nu helemaal modieus.

Pink, pink en pink

Als tegenhanger voor al dat zwart is er… Roze! Deze herfst en winter zien we roze in alle mogelijke tinten – van oudroze over dieproze en magenta tot flashy en shiny pink – alles kan en alles mag. Laat je volledig gaan en zie het leven, of je outfit, door een roze bril.

Oversized mouwen

Zowel jassen als truien mogen extra lange en brede mouwen hebben, die ver over je handen hangen of stijlvol opgeknoopt worden. Dankzij deze trend blijven onze handen lekker warm deze winter, maar echt handig is het toch niet.

Cowgirl style

Dit seizoen hebben we op de catwalks moderne cowgirls gespot, met bijhorende hoed, laarzen en riemen. Maar ook wijde, zwierige rokken of jurken en stijlvolle hemden en jasjes horen bij deze look.

Luipaardmotief

Het luipaardmotief maakt dit najaar zijn comeback op de catwalk, voornamelijk in jassen. Maar ook een mooie belted dress van Dolce&Gabbana met luipaard print trekt onze aandacht.

De Eighties shoulder

Waar we in de zomer vooral cut-out schouders zagen gaan we voor de herfst terug naar de jaren tachtig toen het hip was om je trui met één blote schouder te dragen. Deze keer zien we truien en jurken die één schouder ontbloot laten voor een sexy en glamoureuze look.

De militaire jas

De militaire trend speelt al enkele seizoenen mee op de catwalk, deze keer zien we lange en stoere militaire jassen die gecombineerd worden met vrouwelijke strikjes, riemen of etnische patronen.