Alles wat je moet weten over corrigerend ondergoed

We dromen allemaal van een mooie en slanke lijn, maar vooral dames storen zich weleens aan hun ‘probleemzones’. Als je enkele kilootjes teveel meedraagt of wat vetrolletjes hebt, maar je hebt echt geen tijd om naar de gym te gaan, wil dat nog niet zeggen dat je geen mooi jurkje of een strakke broek kunt dragen. Ook voor dames die last hebben van cellulitis of ‘love handles’ is er een oplossing, namelijk corrigerend ondergoed of ‘shapeware’. Corrigerend ondergoed zorgt ervoor dat je lichaam slanker en strakker lijkt en bezorgt je een mooi silhouet waardoor strakke kleding veel mooier staat. Het dragen van shapeware kan helpen om meer je lekkerder in je vel de voelen, zodat ook jij kunt stralen op een feestje!

Verschillende soorten corrigerend ondergoed

Er bestaan verschillende soorten corrigerend ondergoed: een slip of short om de billen en de buik aan te pakken, een hemdje voor het bovenlichaam en de buik of een volledig pak (zoals een badpak met of zonder pijpjes) of jurk voor het volledige silhouet. Shapeware wordt meestal gemaakt van polyamide en elastaan, waardoor het kan ademen en zich aanpast aan jouw vorm. Je kunt kiezen uit verschillende niveaus van ondersteuning: van heel weinig ondersteuning (om kleine vetrolletjes weg te werken en geen naden te zien onder je strakke kleding) tot extra stevige ondersteuning (om cellulitis onzichtbaar te maken, grotere vetrolletjes weg te werken en de billen of borsten te liften).

Figuurcorrigerend ondergoed draag je onder je gewone kleding, maar komt vooral tot zijn recht onder een mooie jurk, een strakke top of broek. Let bij het aantrekken op voor scherpe juwelen of nagels, zodat je het niet kapot trekt. Stap altijd in het ondergoed in plaats van het over je hoofd te trekken, ook bij jurkjes en hemdjes.

Welk corrigerend ondergoed past bij jouw lichaamsvorm

  • Appelvorm: Je gewicht zit vooral rond je buik en taille en je hebt tamelijk zware borsten. Je billen en benen zijn wel slank. Je kiest best voor corrigerend ondergoed dat de volledig buik bedekt, zoals een slip of short met hoge taille. Ook een corrigerend hemdje is een must voor dames met een appelvorm.
  • Peervorm: Je gewicht zit vooral op je heupen, billen en dijen. Je taille is wel slank, je hebt een platte buik, smalle schouders en kleine borsten. Jij draagt het best corrigerende shortjes of een corrigerende onderjurk.
  • Zandloper: Je hebt rondingen op je billen en borst maar toch een mooie en slanke taille. Proficiat, je hebt het ideale figuur! Wil je toch enkele zones corrigeren, kies dan voor een corrigerende short, slip of hemdje. Jij hebt niet echt probleemzones, dus welke shapeware je nodig hebt zal afhangen van je outfit.
  • Rechthoek: Je hebt weinig rondingen, je schouders zijn ongeveer even breed als je taille en heupen. Met corrigerend ondergoed kun jij een taille creëren, dat doe je met slips met hoge taille en een volledig pak of jurk om je silhouet vorm te geven.
  • Omgekeerde peer: Je hebt een stevig bovenlichaam met brede schouders en grote borsten. Je bent slank aan de heupen en billen, het kan zijn dat je wel een klein buikje hebt. Een short of slip met een hoge taille kan je buikje verbergen en een corrigerend hemdje pakt je bovenlichaam aan.